leerkrachten

pexels-tima-miroshnichenko-5427996.jpg

Bij de OutbackClub staat de ontwikkeling van jullie leerlingen voorop. Net zo als bij jullie op school. Daarom willen we u graag als leerkracht betrekken bij de OutbackClub.

Sociale aardigheid programma

De sociale aardigheidstraining is bedoeld om het kind op een luchtige manier verder te helpen in zijn/haar sociale ontwikkeling. Dit kan zowel thuis als op school, op die manier krijgt het kind extra veel aandacht op bepaalde sociale vlakken en ontwikkelt het kind sneller.

Stel dat het thema van de week 'hulp vragen' is. U, als leerkracht, kan dan simpelweg een complimentje geven aan degene die hulp vraagt. Op die manier wordt het kind door wat positieve aandacht gestimuleerd om makkelijker hulp te vragen. Vraag een leerling voldoende vaak hulp dan kan u het kind stimuleren om zijn hulpvraag precies te stellen. Zo krijgt een kind niet te veel maar ook niet te weinig hulp en wordt hij/zij zelfstandiger.
(per thema sturen wij tips om gedifferentieerd te kijken naar leerlinggedrag. Zo kunt u ieder kind laten groeien vanuit zijn of haar beginsituatie)

Door op deze manier te werken hoeft u, als leerkracht, ook geen tijd voor de training vrij te maken in de agenda. We begrijpen heel goed dat u het al enorm druk heeft!

Sociale aardigheden van de OutbackClub? 

Wat dat is leggen we in het filmpje hieronder uit.

(ontdek in 2 minuten)

Wil jij je klas helpen met sociale aardigheden? Stuur dan een mailtje naar: info@outbackexplorers.nl

Zet in de onderwerpbalk: "Sociale aardigheid Leerkracht"

Vermeld in de mail:

  • Voor- en achternaam
  • School
  • Plaats