Over

Karel Post

Karel Post Outback Explorers.jpeg


Ik ben een enthousiaste Adventure Therapeut en oprichter van Outback Explorers. Mensen in hun kracht zetten geeft mij veel voldoening. Ik heb mij in Amerika laten scholen in de principes van Adventure Therapie een methodiek die in Nederland nog relatief onbekend is. Mijn hulp is gericht op herstellen van relaties. Als christen geloof ik dat mensen bedoeld zijn om in een positieve relatie met zichzelf en ander te leven. Het geeft mij daarom veel voldoening dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.


Als senior psychomotorisch therapeut werk ik als één van de eersten in Nederland uitgebreid met adventure therapy en adventure based coaching. Door mijn ervaring in de ggz-hulpverlening, het onderwijs en bedrijfsleven voel ik me in deze sectoren prima thuis als coach en therapeut. 

In de loop van de jaren heb ik me gespecialiseerd in jongenshulpverlening. Naast jongenstherapie werk ik veel aan vader-zoon-relaties. Dit doe ik het liefst met ouders samen, zij vormen dan een team, om uw zoon weer te laten groeien. In de loop van de tijd komt het steeds vaker voor dat echtparen bij mij aankloppen om aan hun relatie te werken. Ik ben daarom een opleiding Emotie Focused Therapy gaan volgen, deze therapie is er opgericht om de onderliggende relatie te herstellen vanuit de liefdes basis. Als deze basis verstevigt kunnen de bovenliggende spanningen en conflicten beter opgelost worden omdat de liefdesbasis intact blijft of hersteld kan worden.

Daarnaast organiseer ik speciale groepsprogramma's. In de therapie en coaching maak ik onder andere gebruik van de principes van ervaringsleren, Transactionele Analyse (TA) en Emotionally Focus Therapy (EFT). Daarnaast vormt Adventure Therapy (AT) de basis van onze outdoorprogramma's. Als teamcoach stimuleer ik teamleden en teamleiders tot betere samenwerking. Door de principes, doen en refecteren, uit het ervaringsleren  toe te passen  ontdekken de teamleden zelf waar de sleutel tot beter samenwerken ligt.


Outback Explorers; samenwerkingsverband.

De achterliggende jaren heb ik Outback Explorers verder ontwikkeld naar een Franchise formule. Zo kunnen er nog meer jongens geholpen worden. Momenteel werken er 6 Franchisenemers met het Outback Explorers concept.

Als senior psychomotorisch therapeut werk ik als één van de eersten in Nederland uitgebreid met adventure therapy en adventure based coaching. Door mijn ervaring in de ggz-hulpverlening, het onderwijs en bedrijfsleven voel ik me in deze sectoren prima thuis als coach en therapeut.

In de loop van de jaren heb ik me gespecialiseerd in jongenshulpverlening. Naast jongenstherapie werk ik veel aan vader-zoon-relaties. Ik werk het liefst met ouders samen om uw zoon weer te laten groeien. Daarnaast organiseer ik speciale groepsprogramma's.

In de therapie en coaching maak ik onder andere gebruik van de principes van ervaringsleren, Transactionele Analyse (TA) en Emotionally Focus Therapy (EFT). Daarnaast vormt Adventure Therapy (AT) de basis van onze outdoorprogramma's. Mijn kennis van Adventure Therapy heb ik opgedaan in Amerika.
Als teamcoach stimuleer ik teamleden en teamleiders tot betere samenwerking.

FRANCHISEGEVER
De achterliggende jaren heb ik Outback Explorers verder ontwikkeld naar een Franchise formule. Zo kunnen er nog meer jongens geholpen worden. Momenteel werken er vier Franchisenemers met het Outback Explorers concept.


Bekijk hier mijn CV

Ik sta u graag te woord


Bel 0612111861

Of mail karel@outbackexplorers.nl